Dagboek 3 - Cattery Pixiebob

Ga naar de inhoud

Dagboek 3

Dagboek
Dagboek 3

Na mijn avontuur met Trixie ben ik begonnen met informatie in te winnen over Maine Coons. Ik heb veel cattery’s gevonden die dit ras fokken en kort bij mij in Heers in Cattery Vineyard Road heb ik ze persoonlijk kunnen bewonderen. Alles was er netjes en goed verzorgd en de katten waren hele mooie lieve dieren.

In eerste instantie was ik van plan om een kitten van daar te nemen. Ze waren groot en mooi gebouwd. Maar toen was ik per toeval op een Cattery van de pixie-bob gekomen. Hoe meer ik las over dit ras hoe meer het me interesseerde.

Ondertussen had ik een e-mail gestuurd naar Linda van Mechelen van Cattery Major Tess in Nederland. Ze was zo open en eerlijk en op al mijn vragen kreeg ik antwoord. Zij heeft zelfs voorgesteld om hier een kijkje te gaan nemen in België omdat er Pixie-bobs kittens in België te koop waren. Zelf had zij pas een nestje in 2007.

Dat was dus in 2006. Dit heb ik dan ook gedaan samen met een buurmeisje, mijn zoon en mijn kat Trixie (die slaapt en rijdt het liefst mee met de auto) zijn we een kijkje gaan nemen. Ik wou graag een nestje voor mijzelf, maar dat was helaas niet mogelijk.
Na overleg besloten we te gaan voor zo een kitten bij Linda, een vrouwtje die ik nadat ze één nestje jongen had gekregen zou laten steriliseren. Linda had enkel katten die straitghtfoot waren en ik zocht eigenlijk een poly vrouwtje. Haar katten waren zo mooi en goed verzorgd, niets is haar te veel als het om haar dieren gaat.Megan samen met haar broertjes Churchill en Ashkii
Ik reserveerde een kitten bij haar. Op 12 mei 2007 was het zover Maja beviel van vijf Kittens waarvan eentje doodgeboren is en een ander kitten stierf door complicaties bij de navelstreng. Daar heeft ze het heel moeilijk mee gehad. Gelukkig heeft ze in Gerrit een hele fijne vriend gevonden die haar overal bij helpt, zo ook Hennie haar buurvrouw en vriendin. Megan is alles geworden wat ik van een Pixie-bob verwacht heb. Aanhankelijk, vindingrijk en een echte vrijdoos waar ik elke dag weer plezier aan beleef. ‘s Avonds ploft ze op je schoot neer en begint ze heerlijk te spinnen. Het is zoals ze zeggen, je kiest geen pixie, een pixie-bob kiest jou.
pixiebob.be of pixiebobdreams.be
0032485911874
Terug naar de inhoud