dagboek 63 - Cattery Pixiebob

Ga naar de inhoud

dagboek 63

Dagboek
Dagboek 63


27 april.

Op zaterdagochtend 17 April heb ik na overleg met de dierenarts ons mooie mannetje laten inslapen.
Voor hem was dit de beste oplossing want wat je aan de buitenkant niet kon zien was dat hij een open rugje had.
De nadelen op termijn waren voor hem niet goed.
Hier ben ik echt niet goed van, Gino heeft een mooi doosje gemaakt en we hebben hem in ons tuintje begraven.
We hebben er kleine witte bloempjes op gepland, klein en mooi net zoals hij was, ik zal ons jantje nooit vergeten.

Van Perla (dochter van Mona Lisa) weet ik sinds verleden week vrijdag dat ze eindelijk zwanger is van Macgyver, derde keer goed keer eindelijk raak.
Bij de echo hebben we gezien dat ze vier kittens gaat krijgen, nog een vijftal weken dan worden ze geboren. Aan de ene kant verheug ik me op dit nestje maar aan de andere kant moet ik steeds aan ons jantje denken.
Ik weet dat dit bij het leven hoor en zoals Gino zegt hij heeft zes mooie weken gehad, maar toch als een operatie had geholpen, al had het me 5000 euro gekost dan had ik dat betaald en had ons manneke nog geleefd. 
Ondertussen hebben alle kittens een liefdevolle nieuwe thuis gekregen, waar ze heel erg verwend worden door hun nieuwe eigenaars.
De eerste die vertrok was Luna ze is in Nederland gaan wonen met de familie Claasen, die voordien steeds een hond hadden gehad. Het werd dus de eerste poes voor Monique. Dit is wat ze me mailde:

Ze is zo ontzettend lief, wil het liefst de hele dag bij
je liggen. En we dachten in het begin nog wel, wij hebben de drukste, zul
je zien, die wordt niet rustig. Maar het tegendeel is waar, ze is echt superlief.
Iedereen die hier komt is verbaasd. Ook als je haar roept, komt ze meteen.
We hebben niet eens een plantenspuit nodig gehad, echte vervelende dingen
doet ze gewoon niet. Ik hoop natuurlijk dat dit nu zo blijft en dat ze niet
meer streken krijgt als ze ouder wordt, maar ik verwacht het niet. Fijn dat
het met de andere ook allemaal goed gaat.

Dank je wel Monique voor de leuke emails en foto's en de goede zorgen voor Luna. 
Op 16 April hebben we dan Valentino en Leonardo weggebracht naar Ina en Arjan en konden we ook de katers bewonderen die al bij hen leven, van elk twee gewoon prachtig. Ook Pixiebob Eliot uit Frankrijk.
In feite hadden ze twee pixie's maar Keba is ondertussen overleden. Het is door Keba die ook uit Frankrijk kwam dat ik Ina en Arjan heb leren kennen, ik had nog twee kittens beschikbaar maar toen ze kwamen kijken konden ze niet kiezen en hebben ze allebei de katertjes geadopteerd.
Eliot heeft zich ondertussen liefdevol over de twee kleine mannen ontfermd, dat is nu echt typisch een pixie bob.
Ook toen wij daar aankwamen voelden zij zich onmiddelijk thuis alsof ze daar altijd gewoond hadden.
Ondertussen kon ik gaan knuffelen met de Britse kortharen en de grote Main Coons, ook de Bengalen heb ik kunnen bewonderen, prachtige dieren.
's Avonds zijn we lekker gaan eten.
Ook Ina houd me op de hoogt met emails en foto's zeker omdat Leonardo wel even mijn zorgenkindje was. Het is normaal dat kittens minder goed eten bij het wisselen van hun tandjes maar Leonardo heeft me wel flink doen schrikken want hij wisselde met zoveel tandjes tegelijkertijd dat hij er ziek van werd. Ook nu weer kon ik bij Nele terecht voor vitamintjes en zalfjes voor de kleine uk, ook al was het heel laat. zo zijn ze nog leuk aan het spelen en twee uur later zijn ze heel ziek.
Dank je wel Nele voor je goede zorgen.
Daarom ook was het extra moeilijk om Leonardo te laten gaan maar hij kan nergens beter zijn dan waar hij nu woont.
Eros word dan weer in de watten gelegd door Mark en Nadine.
Ondertussen heeft die deugniet het zover gekregen dat hij mee slapen mag gaan.
Dit is wat Mark me vertelde

Hallo Hermelinda en Gino,
Eindelijk info over hoe het is verlopen met Eros.
Na het vertrek bij jullie heeft hij +/- een kwartiertje gejammerd in de auto. Bij thuiskomst leek in het begin alles ok met Blackie. Blackie is om ong. 19 h op z'n eigen verzoek buiten gelaten en we hebben hem niet meer gezien tot vrijdag na de middag. Die hebben we dan binnen gelaten maar dat was blazen en grommen langs beide kanten zodat we Blackie terug buiten gezet hebben. De situatie is nu zo dat we Blackie nog wel eten en drinken geven (bij de enkele keren dat hij nog langs komt) maar laten hem niet meer binnen bij Eros. Want wie weet wat zo'n volwassen zwerfkat met Eros kan aanrichten.
Verder is Eros on-ge-loof-lijk.
Vrijdag morgend was hij het huis al gewoon. Nadine had die morgend een joggingbroek aan maar die heeft ze nogal snel moeten wisselen voor een jeansbroek omdat Eros via haar benen in haar nek wou klauteren. Die zelfde morgend heeft ze gekuist in huis met een riem rond haar middel en Eros in haar sweatergillet met kopje eruit zoals in een buidel.
Sinds zaterdagavond slaapt hij bij ons in bed.
Zondagmorgend is hij mee opgestaan om 6h30' (ja,ik ben ook in de w-e vroeg wakker). Vermits het dan nog te vroeg is om naar beenhouwer en bakker te gaan lees ik dan in Humo of een ander tijdschrift.
Dit was bijna niet te doen.Ik zit aan tafel met mijn boekje en Eros klautert omhoog via m'n pijamabroek(met de nodige littekentjes op mijn benen) tot in mijn nek en vervolgens probeert hij ook nog mijn leesbril af te nemen en toppunt,als dit niet lukt legt hij zich pardoes op het tijdschrift. Alsof hij wilt zeggen "je moet niet lezen,maar mij aandacht geven".
Vandaag, was zijn eerste dag alleen(Nadine werkt 3 dagen in de week, ma-woe en vrijd. van 8h30 tot 16h30). Alles was perfect in orde,nergens piske of kakske of schade aan meubilair. Hij zat zelfs Nadine op te wachten aan de deur van de keuken.(ik denk dat hij dit hoort aan het geluid van haar stappen als ze via de garage en berging naar de keuken gaat).
Nogmaals Eros is on-ge-loof-lijk.
En straks ligt hij weer bij ons in bed.
Groetjes,
Marc
Ik wens jullie allemaal heel veel geluk met jullie Pixie Bob en dank jullie hartelijk voor je emails en foto's en ik hoop dat ik mag blijven mee genieten hoe ze uitgroeien tot een mooie Pixie Bob.
Ik heb weer echt genoten van dit nestje.
Ook al weet ik dat ze stuk voor stuk een liefdevolle thuis krijgen het blijft steeds moeilijk om ze te laten gaan. Daarom ben ik ook zo dankbaar voor de foto's en de updates die ik mag ontvangen.
Gelukkig zijn deze keer niet alle kittens vertrokken en kan Mona nog een tijdje genieten van Nina. Zij is opgenomen in ons fokprogramma en mag volgend jaar bij Monty.
Nu speelt ze mooi met ons Janneke die een beetje verloren was na de dood van haar broertje.
Dit zijn de laatste foto's die ik van deze vijf kittens genomen heb. Mona Lisa en Nina en tenslotte Janneke. Deze laatste groeit als kool.
Maar allemaal zijn ze ontzettend lief en aanhankelijk.
Janneke is terug beschikbaar gekomen, Vermits Karen voor haar werk een aantal maanden naar het buitenland, (Nieuw Zeeland) gaat en een kitten niet mee kan zou ze de eerste maanden van haar leven gaan missen niet fijn voor haar maar ook niet voor het kitten. Daarom ook gaan ze voor een kitten uit 1 van de volgende nestjes.
Ze is langharig en ontzettend lief en een echte knuffelkont, en groot voor een vrouwtje. Ze is 7 weken oud en weegt nu 1kg en 200gr. Ik heb haar nu Jesse genoemd, natuurlijk kan die naam later veranderd worden, voorlopig heet ze even zo. 
De andere kittens doen het uitstekend en ik heb van Ina weer een paar mooie foto's gekregen.
Pixie bob Eliot ontfermt zich liefdevol over de 2 nieuwkomers. 
Ook van Nicole heb ik weer een paar prachtige foto's gekregen. Dank je wel hiervoor dat ik kan mee genieten hoe ze uitgroeit tot een flinke dame. 
Hier zijn wat foto's van Dio.
Het gaat heel goed met haar en ze is weer flink gegroeid.
Ferre is intussen haar beste vriendje :-) 
hier de foto's van Chubby en Dio bij de kapster.
Dio is zelfs in badje geweest en dat ging nog vrij goed. 
Van Makena heb ik dan weer zelf mooie foto's kunnen nemen ze is op vakantie en dikke maatjes met haar zusje Makené.
Ook is ze terug opgenomen in de groep alsof ze nooit is weggeweest.
Beide lijken heel erg op elkaar allebei poly en korte staart.
Alleen is Makena haar staart iets korter en heef zij meer rood in haar vacht maar van karakter zijn ze even lief. 
Wil je de Pixie Bob persoonlijk ontmoeten dan kan dat bij Beestjes en Baasjes in Gent op 22, 23 en 24 Mei. 
pixiebob.be of pixiebobdreams.be
0032485911874
Terug naar de inhoud